Mataró Notícies

Tímida recuperació del sector de la construcció a Mataró

La construcció comença a reactivar-se a Mataró

 

Tímida recuperació del sector de la construcció a Mataró. Les xifres referents a les comunicacions (actuacions on no es toca ni façana ni estructura) i a les llicències per obra nova o rehabilitació, posen de manifest que, mica en mica, el sector es va reactivant. Així doncs, si durant el 2013 l’Ajuntament va donar un total de 732 comunicats d’obres i 153 llicències; aquestes xifres el 2015 pràcticament es van doblar, ja que es van atorgar 1426 comunicats i 261 llicències.

 

Llegir més

 

 

Una sentència resol que l'escola Montserrat Solà va costar 900.000€ més del previst

 

L’escola Montserrat Solà ha costat 900.000€ més del previst, segons el jutge. L’Ajuntament de Mataró ha interposat un recurs de cassació per evitar pagar 508.000€ a l’empresa promotora que va construir el centre educatiu situat a l’Havana.

 

 

Llegir més

 

 

Ensurt al carrer Churruca per les obres de l'Angeleta Ferrer

 

Els veïns del carrer Churruca han patit un sobresalt per unes vibracions procedents de les obres de construcció del nou edifici de l'escola Angeleta Ferrer. L’Ajuntament va haver d’activar divendres passat el SIAU, el sistema intern d’acció a les urgències, arran de la trucada de veïns que denunciaven que sentien vibracions arran de les obres que els haurien provocat esquerdes. Tècnics municipals van inspeccionar les cases i van determinar que la màquina compactadora de terres provocava les vibracions, motiu pel qual s’ha demanat a l’empresa constructora que utilitzi una altra màquina per fer la compactació de les terres.

 

Llegir més

 

 

El TecnoCampus presenta l'oferta universitària al Saló d'Ensenyament

 

Les universitats del Tecnocampus són presents un any més al Saló de l’Ensenyament que se celebra des d'avui i fins divendres. L’objectiu és posar a l’abast dels estudiants que acaben el batxillerat les opcions que tenen a l’hora de començar un grau. Aquest curs 2016-2017 des del Tecnocampus es posarà l’èmfasi en el grau d’enginyeria informática i gestió de sistemes de la informació i el de disseny i producció de videojocs, que des d’aquest proper curs es podran cursar conjuntament en una doble titulació. 

 

Llegir més

 

 

Yago Vilamanyà exposa a Dòria Llibres

 

La sala d’actes i exposicions de Dòria Llibres acull des d’aquest dimecres al vespre un recull d’obres de l’artista Iago Vilamanyà. En aquesta petita mostra s’hi podran veure dibuix i pintura en acrílic, aquarel•la i tinta xina i també un parell de petites escultures, la disciplina més representativa de l’artista. Algunes de les obres fa temps que van ser creades i d’altres que són de recent creació.

 

Llegir més

 

 

Gàlia Dvorak ja és la segona millor palista de tot l'estat i fa un pas més cap als Jocs

 

La palista Gàlia Dvorak cada vegada té més a prop els seus tercers Jocs Olímpics. El bon paper fet al Mundial de Malàisia, l’ha permès superar a Maria Xiao i convertir-se en la segona millor palista de tot l’estat, requisit bàsic per poder ser als Jocs. Ara Dvorak ha de mantenir aquesta posició fins l’1 de maig, quan es faci pública la llista definitiva per Rio, abans però l’haurà de defensar al preolímpic de Turquia de principis d’abril.

 

Llegir més

 

 

L'Ajuntament fa el primer pas per poder cobrir la pista poliesportiva de Cirera

 

L’ajuntament farà finalment la cobertura de la pista annexa al Pavelló de Cirera. El sòl que ocupa ara la pista poliesportiva està qualificat com a zona verda, motiu pel qual no es pot dur a terme la instal•lació de la coberta prevista. Per regularitzar la situació, els terrenys passaran a tenir la qualificació d’equipament esportiu, i la superfície de verd es trasllada a tres espais que ara ja fan les funcions de places públiques. Una requalificació que es va aprovar el passat dijous durant el ple municipal.

 

 

Llegir més