Mataró Notícies

La immigració encén el "Debat definitiu" promogut pel Tot Mataró i el Capgròs

La immigració encén el "Debat definitiu" promogut pel Tot Mataró i el Capgròs

Clara Sanchez

El Teatre Monumental s’ha omplert de gom a gom aquest dimarts al vespre durant “el debat definitiu” organitzat pels setmanaris El Tot Mataró i el Capgròs. La immigració ha estat el tema més polèmic al llarg d’aquesta cita en la hi han participat els 9 candidats dels partits que concorren a les municipals del 2015. Al llarg de les intervencions sobre aquesta qüestió tant el candidat de PP Jose Manuel López i Mònica Lora de PxC han estat xiulats i increpats. Altres candidats, com Esteve Martínez d’ICV o Montse Morón de VOLEMataró, en canvi, han estat aplaudits.
Des de CiU s’ha explicat el perquè s’han reduït els efectius, en 4 treballadors, del servei de Participació i Ciutadania, que abans era Nova Ciutadania. El candidat Quim Fernández ha aclarit que els recursos que servien per finançar els programes que es desenvolupaven en aquest departament venien de l’estat i han estat eliminats.

El candidat del PSC David Bote ha plantejat com a propostes en aquest àmbit la regulació dels espais públics i l’equilibri entre els drets i els deures dels ciutadans. Bote també ha exposat una iniciativa que passaria perquè unitats policials col•laboressin en la integració dels immigrants a les comunitats de veïns, ajudant tant als propietaris autòctons com als nouvinguts.

L’alcaldable del PP ha negat que la seva formació afirmi que els immigrants aconsegueixen més recursos que els autòctons però si que ha proposat que es faci una auditoria que permeti confirmar o desmentir aquesta afirmació. D’aquesta manera segons Jose Manuel López es podria acabar amb els rumors.

El moment més tens del debat ha estat durant la intervenció de la candidata de PxC Mònica Lora que ha començat el discurs assegurant que la seva formació evitaria l’empadronament d’immigrants il•legals. En aquest moment ha rebut un allau de xiulets. Però després ha afegit que lliurarien el padró municipal a la policia nacional espanyola per poder expulsar les persones que no hi figurin.

L’alcaldable d’ICV-EUiA, Esteve Martínez, ha reclamat per sobre de qualsevol proposta, lluita i feina pendent en aquest camp el dret a vot de les persones immigrants. Tal i com detalla és imprescindible que les persones que venen de fora també puguin escollir els seus representant.

Des de la CUP el seu candidat Juli Cuéllar ha detallat que és imprescindible posar punt i final a la gestió de la immigració basada en posar policia als barris perquè considera aquesta mesura una militarització. En canvi i com a contrapartida la CUP proposa treballar fort amb la mediació, una iniciativa que ha estat aplaudida pels assistents.

L’alcaldable d’ERC ha lamentat que s’utilitzi la immigració per crear discrepància entre les formacions i ha apostat per renovar el Pacte de Nova Ciutadania. El candidat republicà també ha apostat per la mediació i per l’intent d’incrementar recursos en aquets àmbit.

La candidata de VOLEMataró, Montse Morón, ha posat èmfasi en què la discriminació que existeix actualment és més de pobresa que racial. Ha proposat un pacte social, potenciar l’educació i treballar conjuntament amb les associacions del territori.

L’alcaldable de Ciutadans ha assegurat que la seva formació consideren que cal desvincular el terme immigració amb el de la inseguretat. En aquest sentit afirma que tots els ciutadans són de primera però que tothom ha de complir amb la mateixa mesura amb els seus deures.

Al llarg del debat s’ha pogut veure entre el públic una pancarta on s’hi podia llegir: “PxC, PP i Ciutadans racistes”. Finalment se’ls ha fet plegar la pancarta i mantenir-se en silenci.
 

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:50
10 mitjans aeris i 30 terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en l’incendi de Teià, al Maresme, que ja ha afectat 7 hectàrees. No s’ha evacuat cap veí, però sí s’ha recomanat el...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:25
A les 5 de la tarda obre la botiga física de les Santes, que estrena nova ubicació i s’instal·la a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró. Avui estarà oberta fins a dos quarts de 9 del vespre....

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 15:04
L’any 2018 tota la comarca del Maresme tindrà accés a la Xarxa de Fibra Òptica de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el compromís al qual ha arribat la Secretaria de Telecomunicacions de la...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 14:49
La municipalització de serveis no es contradiu amb l’aprovació dels pressupostos. Així ho ha sentenciat a Mataró, Jordi Colomer, expert en administració pública local i assessor de ser de Serveis...

Cartell aparegut penjat al contenidor del carrer Lepanto. Foto: twitter CUP Mataró
Dimarts, 18 juliol, 2017 - 12:18
Mataró, com altres municipis catalans, s’ha llevat aquest matí amb uns cartells en els que apareix la imatge del dictador Francisco Franco i demanant no votar en el referèndum de l’1 d’octubre. Els...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 08:58
Un anunci de la clínica de cirurgia estètica Dorsia ha estat retirat per l'Ajuntament de Mataró tot i ser patrocinador de Les Santes. Ha estat el propi Ajuntament qui s'ha adonat de la publicitat,...