Mataró Notícies

Una nova sentència torna a avalar el procés de trasllat de l'antiga farinera de Can Fàbregas

Una nova sentència torna a avalar el procés de trasllat de l'antiga farinera de Can Fàbregas

Eli Solsona

El Jutjat contenciós-administratiu número 7 de Barcelona desestima un dels recursos presentats per la Plataforma Salvem Can Fàbregas. En aquest cas, en relació al desmuntatge, trasllat, emmagatzematge i part del posterior muntatge de l’edifici, edicles i xemeneia de l’antiga farinera.

El jutge, doncs, torna a avalar que el procés de trasllat de Can Fàbregas fet per l’anterior govern municipal per permetre l’arribada del Corte Inglés era ajustat a llei i torna a tombar una altra reclamació judicial de la plataforma contrària al desmuntatge de la nau catalogada.

Entre les conclusions de la sentència, el jutge diu que ni el trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas ni l’eliminació de les restes del subsòl vulneren el Pla especial del patrimoni arquitectònic de Mataró, i que l’emmagatzematge de les peces de la nau no infringeix la normativa vigent.

A finals d'octubre una altra sentència del Jutjat contenciós-administratiu número 12 de Barcelona avalava per primera vegada que el trasllat de la nau no contradiu el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i, al març, es donava a conèixer una altra resolució favorable al consistori d’un contenciós administratiu que va presentar la CUP pel que consideraven una mala gestió de la reparcel•lació de la zona i sobre la idoneïtat del procés del desmuntatge i trasllat.

 

.
 

Etiquetes: