Mataró Notícies

SOS Animals Maresme recorrerà l'ordenança de tinença i control animal

SOS Animals Maresme recorrerà l'ordenança de tinença i control animal

Clara Sanchez

L’entitat animalista SOS Animals Maresme recorrerà la nova ordenança municipal que preveu multes de com a mínim 750 euros per no netejar les miccions dels gossos a la via pública. El portaveu de l’associació, Toni Solanas, es mostra molt en desacord amb diversos punts que no són tan cridaners com les que fan referència a les sancions econòmiques. Segons detalla, és impensable que un gos pugui estar fins a 20 minuts en un cotxe, tal com recull l’ordenança, o que pugui passar 12 hores en un terrat, com també apunta la normativa. A més assegura que és imprescindible que l’Ajuntament posi fil a l’agulla i habiliti pipicans a la ciutat, ja que a dia d’avui no n’hi ha ni un de sol en tot Mataró.

Pel que fa a les sancions econòmiques pels diversos comportaments incívics dels propietaris dels animals, Solanas les qualifica de desorbitades i considera que poden portar a propietaris d’animals a l’abandonament, en cas que no puguin fer front al pagament d’aquestes multes. En canvi, creu que seria més oportú sensibilitzar els propietaris dels animals perquè en un futur millorin les seves conductes respecte les seves mascotes.

La nova Ordenança municipal sobre Tinença, Protecció i Control animal, que també estableix multes de 1.500 a 3.000 euros a  aquells que no recullin excrements. està aprovada però no entrarà en vigor fins el mes de setembre. Però a dia d’avui, encara queden cinc dies de termini per poder presentar un recurs a la normativa. La voluntat de l’entitat animalista SOS Animals Maresme és que l’ajuntament compti amb ells per refer alguns dels punts.