Mataró Notícies

Recoder: "El Recuwatt ens converteix en referent de la valorització de residus"

Recoder: "El Recuwatt ens converteix en referent de la valorització de residus"

Eli Solsona

Mataró i Catalunya es converteixen, fins divendres, en la capital de la gestió de residus. El TecnoCampus acull el congrés Recuwatt i, aquest dimecres a la tarda, ja s’ha celebrat a l’Hotel Atenea la trobada de ciutats. Una trobada presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i a la qual hi ha assistit representants de Palma de Mallorca, Girona i Flandes, entre d’altres. Recoder ha dit que gràcies a aquest congrés, el país es converteix en un referent de la valorització energètica de residus (com convertir les deixalles en energia) i també que el Recuwatt és un exemple de l’aposta per la política mediambiental.

El conseller ha apuntat que, l’objectiu final, és el residu zero. És a dir, que totes les deixalles que es generin puguin reconvertir-se en energia. Tot i això, ha reconegut que és molt difìcil arribar-hi. En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde i president del Consorci del Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Mora, que ha apostat per seguir fent pedagogia entre la ciutadania sobre la importància del reciclatge i de generar el mínim de residus.

Més de 350 persones s’han inscrit al Recuwatt, durant el qual ponents d’una desena de països com Estats Units, Colòmbia, França, Dinamarca o Suècia entre d’altres debatran sobre la gestió de residus. 
 

Etiquetes: