Mataró Notícies

"Per què la gent gran no té presència als mitjans de comunicació?"

"Per què la gent gran no té presència als mitjans de comunicació?"

Marc Rodriguez Sedano

Com tracten els mitjans de comunicació a la gent gran? Aquesta és una de les preguntes que ha volgut contestar una Taula Rodona organitzada per l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme. La tertúlia, moderada pel periodista Manel Roca, ha comptat amb la presència de periodistes de mitjans de comunicació de Mataró i la comarca. Ha analitzat si la gent gran apareix habitualment als mitjans de comunicació i de quina manera. Com explica el regidor de sanitat, salut i gent gran de Mataró, Joan Vinzo, la xerrada ha servit perquè tant els mitjans com la gent gran aportin la seva visió. S’ha reivindicat el paper de la tercera edat i, segons Vinzo, això ha de permetre conscienciar a la població i als mitjans del rol que juga aquest col·lectiu.

La taula rodona ha exposat l’argumentari dels mitjans i de quina manera la gent gran pot marcar l’agenda mediàtica en el futur. El moderador de la xerrada, Manel Roca, ha destacat la poca presència d’aquest col·lectiu als mitjans, tenint en compte que són gairebé una cinquena part de la població de la ciutat. Roca ha lamentat que només apareguin als mitjans de forma ocasional.

El debat ha comptat amb la participació de la directora de Mataró Ràdio,  Mei Ros; el director de M1TV, Pep Andreu,  el periodista del Capgròs, Vern Bueno, el coordinador de redacció del Tot Mataró; Cugat Comas, el responsable del Punt Avui Maresme, Ricard Palou; la cap del servei de comunicació de l’Ajuntament de Mataró, Anna Roca, i el conseller de Benestar social, Cultura i Salut Pública del Consell Comarcal, Jordi Mir.