Mataró Notícies

PxC amenaça amb denunciar la presidenta d'ICV de Mataró, Noe Ayguasenosa

PxC amenaça amb denunciar la presidenta d'ICV de Mataró, Noe Ayguasenosa

Eli Solsona

La portaveu de PxC, Mònica Lora, amenaça amb denunciar la presidenta local d’ICV, Noe Ayguasenosa, per un tweet en el qual, segons Lora, l’ecosocialista responsabilitzava formacions com PxC de fets com l’atac racista que va tenir lloc fa tres setmanes a l’estació de Mataró. Per Lora, ICV es mou per interessos electoralistes perquè “intenten buscar el futur vot dels immigrants” encara que “això signifiqui convertir Catalunya en un califat”.

Com a resposta, Noe Ayguasenosa assegura tenir la tranquil•litat “personal i política d’actuar amb coherència”. Admet que PxC té el dret a posar la querella “si ho creuen oportú” però adverteix que la seva formació “no s’arrugarà” i que tenen la intenció de “seguir denunciant qui inciti a l’odi i a la xenofòbia”.

En aquest tweet del 25 de maig, Noe Ayguasenosa va condemnar l’atac racista que va tenir lloc a l’estació -Un ciutadà d’origen francès va increpar i insultar una menor d’origen marroquí que s’esperava a l’andana i la va tirar a la via del tren-. En aquesta mateixa piulada, l’ecosocialista va fer referència a PxC “per alimentar l’odi i la discriminació”. El regidor de PxC Carles Fontbona va respondre alertant que “la portarem als jutjats! mesuri les seves paraules!” i Ayguasenosa va aclarir que assenyalava PxC “per la incitació a l’odi i a la xenofòbia del seu discurs” i aclarint que “evidentment, l’autoria de l’agressió és individual”.