Mataró Notícies

Nous menús a l'Hospital de Sant Jaume perquè no es llenci tant de menjar

Foto: Consorci Sanitari del Maresme

Nous menús a l'Hospital de Sant Jaume perquè no es llenci tant de menjar

Marc Rodriguez Sedano

L’Hospital de Sant Jaume canviarà els menús dels pacients ingressats per evitar llençar els 39 quilos de menjar que cada dia van a parar a les escombraries. Es tracta d'aliments que no s’aprofiten i que, a nivell econòmic, es tradueixen en una despesa de 120 euros al dia i més de 43.000 euros a l’any. És per això que el Consorci Sanitari del Maresme ha realitzat un estudi amb l’objectiu de replantejar els menús. La cap de dietètica i nutrició de l’Hospital de Sant Jaume, Mireia Arús, afirma que la intenció és minimitzar el residu alimentari, però amb l’objectiu de mantenir igualment els requeriments nutricionals dels pacients.

D'altra banda, l’Hospital de Sant Jaume estudia introduir canvis en les dietes per adequar-les als gustos i preferències dels pacients, perquè n’hi ha que no necessiten tots els nutrients del menú. A més, també es proposaran racions segons els sexe, perquè, segons explica l’estudi del Consorci, les dones ingressades mengen un 8% menys que els homes.

Un dels aliments que més es llença és el pa, que passarà a ser un complement opcional. L’altra qüestió que es plantegen canviar des del Consorci és la presentació dels plats. Volen fer-los més atractius perquè així vingui més de gust menjar-se’ls. Tot plegat són unes mesures que responen també als objectius del Parlament europeu, que vol reduir el malbaratament dels aliments a la meitat de cara al 2025.