Mataró Notícies

Núria Calpe: "L'ampliació de Mataró Parc no és possible ara per motius tècnics, jurídics i urbanístics"

Núria Calpe: "L'ampliació de Mataró Parc no és possible ara per motius tècnics, jurídics i urbanístics"

Elisabet Solsona

La regidora d’Urbanisme, Núria Calpe, sentencia que, ara per ara, l’ampliació de Mataró Parc no és possible. “No ho és per motius tècnics, jurídics i urbanístics”, diu Calpe. La regidora explica que, malgrat la sentència del Suprem, Galerías Comerciales no pot ampliar el centre comercial ni en l’indret actual –ha esgotat l’edificabilitat- ni tampoc al solar que té en el mateix sector, ja que la reparcel·lació no està feta i això impedeix que es puguin donar llicències per construir. Encara que el consistori tiri endavant la reparcel·lació, però, Calpe alerta que l’edificabilitat màxima del solar propietat de Galerías Comerciales i qualificat com a terciari, és d’11.000m2.

Respecte la sentència del Tribunal Suprem, Núria Calpe aclareix que l’únic que fa és anul·lar el traçat de la Trama Urbana Consolidada (TUC), traçat que actualment passa per l’autopista. A efectes pràctics, apunta la regidora, això no significa una llum verda a l’ampliació, sino que diu que la Generalitat no pot denegar-la acollint-se únicament al fet que està fora de la Trama Urbana Consolidada (TUC). “Quan estàs fora de la TUC, la majoria de llicències les dóna la Generalitat”, conclou Calpe.

D’altra banda, tal com ja va avançar l’alcalde, David Bote, al llarg d’aquest 2017 es tramitarà la reparcel·lació del sector, pendent des que el 1999 una sentència judicial va anul·lar l’existent al·legant que la normativa urbanística de l’Ajuntament feia cedir més zones verdes de les que legalment tocaven. Calpe explica que es tracta d’un tràmit urbanístic que comporta “que quedin inscrites al registre les finques resultants amb les seves càrregues i aprofitaments”. Tenint en compte que la majoria de parcel·les ja estan edificades, Calpe apunta que aquest reparcel·lació serà un tràmit purament econòmic. 

De fet, l'alcalde ja va afirmar aquest dimarts que la sentència del Suprem no avalava automàticament l'ampliació de Mataró Parc.