Mataró Notícies

Mor als 90 anys Maria-Lluïsa Circuns, impulsora i ànima de les Aules Sènior

Mor als 90 anys Maria-Lluïsa Circuns, impulsora i ànima de les Aules Sènior

Eli Solsona

La impulsora i expresidenta de les Aules Sènior, Maria-Lluïsa Circuns, ha mort aquest divendres a la tarda a l'edat de 90 anys. Precisament la setmana passada, durant el ple de gener, l'ajuntament va aprovar per unanimitat concedir-li la Medalla de la Ciutat en reconeixement a la seva trajectòria en la promoció d’activitats relacionades amb la cultura, la poesia i la formació permanent i, en especial, les dedicades a incentivar la inquietud per aprendre de la gent gran. El funeral se celebrarà aquest dillus 23 a les 10 del matí a la Parròquia de Sant Josep.

Circuns va néixer a Barcelona i va arribar a Mataró amb 20 anys per exercir de mestra a l’Escola Pia de Santa Anna l’any 1941 -de fet va ser la primera mestra dona de l'escola-.

L’any 1981 va iniciar la seva vinculació a les Aules Sènior de Mataró, impulsant la celebració d’un certamen literari i fomentant les representacions de teatre català. Després es va responsabilitzar de les relacions públiques de l’entitat i, l’abril de 1994, va ser nomenada presidenta, càrrec que va ocupar fins el 2011.

El curs 1994-1995 va aconseguir l’adscripció de les Aules a la Universitat Pompeu Fabra i, les conferències d’extensió universitària, es van convertir en un referent cultural de la ciutat. Des de llavors ha treballat per millorar la vida cultural de la gent gran, intensificant les activitats de formació permanent a través de conferències, viatges, actes culturals, etc. També ha estat impulsora de la concessió de medalles en homenatge als associats que arriben als 90 anys.

Poetessa activa, va assistir i va col·laborar amb diverses entitats defensant la llengua i la cultura catalanes. Va formar part de les entitats El Racó i Òmnium Cultural on, juntament amb un grup d’amants de les lletres, van constituir l’Esbart femení de poesia, anomenat més tard Esbart de poesia.