Mataró Notícies

Minut de silenci de Creu Roja per l'assassinat de sis membres de l'organització a l'Afganistan

Minut de silenci de Creu Roja per l'assassinat de sis membres de l'organització a l'Afganistan

Cristina Salad

La Creu Roja de Mataró s’ha sumat aquest migdia, amb un minut de silenci, a les mostres de rebuig i condemna per l’assassinat de sis treballadors de l’organització humanitària i la desaparició de dos més a mans d’un grup armat desconegut que els va atacar ahir a la província de Jawzan, al nord de l’Afganistan. El comboi el formaven tres conductors i cinc oficials de camp que es dirigien a entregar materials per al bestiar molt necessaris en una zona aïllada com aquesta. Es desconeix qui va ser l’atacant o el perquè del mateix.

També ahir a Síria, un atac a un centre de distribució de la Mitja Lluna Roja siriana va causar la mort d’un membre de l’organització, ferides a set voluntaris més, així com a dues persones beneficiàries que es trobaven a l’edifici en aquell moment. Dilluns, un altre integrant de l’organització va morir amb la seva família com a conseqüència dels atacs aeris contra la població. En els últims sis mesos tres atacs a instal·lacions i/o personal humanitari del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) han deixat diverses víctimes mortals quan estaven treballant per portar assistència i ajuda a zones en perill.

Tant des de la Creu Roja Espanyola com des del moviment internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja “rebutgen l’inacceptable mort de tants civils que són ferits o assassinats”. En aquest sentit, recorden que “els treballadors i voluntaris humanitaris han de poder treballar amb seguretat per poder assistir allà on sigui necessari, sense que les seves vides corri perill”.

La Creu Roja expressa la necessitat de protegir la tasca del personal humanitari en zones de conflicte, així com evitar els atacs a la població civil en contextos de violència, tal com estableix el Dret Internacional Humanitari.