Mataró Notícies

Mataró tornar a reclamar a Salut més recursos per al CAP de Rocafonda

Mataró tornar a reclamar a Salut més recursos per al CAP de Rocafonda

Elisabet Solsona

Els veïns de Rocafonda-El Palau denuncien greus deficiències al CAP i reclamen a l’Ajuntament que exigeixi millores al Departament de Salut. Els veïns van prendre la paraula al ple durant un prec presentat conjuntament per CUP, ERC-MÉS, VoleMataró i ICV-EUiA. Alerten que, des del passat mes de novembre, les mancances s’han accentuat i que ara les demores en les visites han augmentat fins a les sis setmanes. Demanen que s’augmenti el servei amb dues metgesses, dues infermeres i una administrativa; que s’ampliï l’horari del servei de neteja i de les dues mediadores socials; i també que el CAP de Rocafonda sigui considerat semi-rural i es doti d’un vehicle perquè els metges puguin fer les atencions domiciliàries. En nom dels veïns, Laura Fusté va reclamar al consistori que traslladi aquestes reivindicacions a Salut perquè doni resposta a les necessitats dels veïns del barri, un veral amb importants problemes socioeconòmics.

El regidor de Sanitat, Joan Vinzo, va comprometre’s a seguir traslladant aquestes peticions al Departament de Salut. Va explicar que ha visitat tots els CAPs de la ciutat i ha comprovat que la situació és “penosa i desoladora”. També va explicar que els pressupostos de la Generalitat preveuen un augment de la dotació a la primària, un augment que serà de 13M € a repartir en 180 àrees bàsiques aquest 2017 i que pel regidor és “repartir les misèries”. Vinzo confirma que els CAPs de Rocafonda i Gatassa rebran part d’aquests diners, però admet que no té notícia de com s’assignarà aquest pressupost.

El passat mes de novembre el conseller de Salut, Toni Comín, va explicar que la Conselleria de Salut tenia previst de fer aquesta aportació extra a 180 àrees bàsiques de tot Catalunya. Entre aquests centres hi ha el CAP de Rocafonda, el de la Gatassa i el de Ronda Cerdanya. Tots tres es troben entre els 25 prioritaris degut al seu “subfinançament” i són considerats ambulatoris amb necessitats especials, ja sigui pel nombre de persones que atenen o bé per la situació socioeconòmica del barri on es troben.