Mataró Notícies

Mataró torna a celebrar el Dia de l'Orgull Gai amb xerrades, cinema i una festa

Mataró torna a celebrar el Dia de l'Orgull Gai amb xerrades, cinema i una festa

Betty Doñate

La ciutat de Mataró celebra des d’avui i fins al divendres el Dia Internacional pels drets del col·lectiu de Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), una data que es commemora cada 28 de juny des de fa 40 anys a diferents ciutats de tot el món. A Mataró, la celebració inclou diverses activitats, com una gran festa dels colors, organitzada per l’Ajuntament amb el suport d’entitats i organismes locals. Tot plegat per assolir un objectiu: mostrar una realitat que encara costa d’acceptar, defensar el dret a la igualtat i a la no discriminació per l’orientació sexual i promoure que cadascú pugui viure la sexualitat lliurement. Ho ha explicat la regidora Marisa Merchán aquest dimecres en el programa Viu la Vida:

L’Ajuntament ha organitzat les activitats programades a través del Centre per a la Igualtat i Recursos a les Dones (CIRD) i amb la col·laboració d’entitats i organismes de Mataró, com per exemple l’establiment Casa Paco. La propietària del local, Laura Castañé ha lamentat que, tot i els avenços, encara s’hagi de celebrar un dia com a aquest per fer veure que tots som iguals.

Les activitats programades comencen aquesta tarda amb una xerrada a l’Altre sobre els drets de tots aquests col·lectius, a càrrec de l’Associació Universitària Sin Vergüenza. Demà a, dos quarts de set, es projectarà al Centre Cívic Pla d’em Boet la pel·lícula “Freeheld, un amor incondicional’, seguit d’un col·loqui. I divendres, finalment, hi haurà una gran Festa dels Colors, amb la que es pretén donar visibilitat a tots aquests col·lectius de gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals. La festa començarà a les sis de la tarda a la Plaça de Can Xammar – amb la lectura d’un manifest- i oferirà tallers i música fins a les nou.

L’Ajuntament va aprovar al Ple de juny l’adhesió de Mataró a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, una xarxa que té per objectiu desenvolupar polítiques públiques adreçades a assegurar els drets i les llibertats de tothom.