Mataró Notícies

Mataró recorda amb un minut de silenci les víctimes d’Istanbul i d'El Caire

Mataró recorda amb un minut de silenci les víctimes d’Istanbul i d'El Caire

Elisabet Solsona

Minut de silenci a la porta de l’Ajuntament i dels equipaments municipals per condemnar els atemptats que hi ha hagut aquest cap de setmana a Istanbul (Turquia) i a El Caire (Egipte) i en solidaritat amb les víctimes.

L’alcalde, David Bote, ha fet aquest minut de silenci davant del Centre Cívic del Pla d’en Boet, on aquesta setmana hi està instal·lat amb el projecte L’alcalde als Barris. S’hi han aplegat una vintena de persones.

Dissabte al vespre hi va haver dues explosions a Istanbul, molt a prop de l’estadi del Besitkas, que han deixat un balanç de 50 morts i 150 ferits. Aquesta acció terrorista la va reivindicar un grup armat kurd, els Falcons de la Llibertat del Kurdistan, que l'any 2004 es va escindir del PKK. Les autoritats turques han detingut prop de 200 membres del principal partit prokurd des de dissabte.

D’altra banda, almenys 25 morts i prop de 50 ferits en una explosió prop de la catedral copta del Caire, al barri d'Abasiya, segons fonts dels serveis de seguretat egipcis. Un atemptat que va tenir lloc ahir al vespre i, de moment, ningú no l’ha reivindicat.