Mataró Notícies

Mataró presenta la 20ena edició de la Nit de la Solidaritat

Mataró presenta la 20ena edició de la Nit de la Solidaritat

Marta Gómez Castellà

La vintena edició de la Nit de la Solidaritat arriba amb un llarg programa d'actes i un reconegut activista pels Drets Humans: Meir Margalit. La gala, que tindrà lloc el proper 16 de juny a la Sala d'Actes del Casal l'Aliança, forma part de les activitats programades dins del Juny Associatiu d'aquest 2017. Des del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència de la ciutat recorden que celebren els 20 anys de la Nit de la Solidaritat però que en fa molts més que treballen perquè la ciutat de Mataró sigui pionera en la cooperació, trajectòria que valoren molt positivament des de l'Ajuntament.

Tot i que en aquesta ocasió s'han volgut centrar les 13 activitats entorn els drets humans, una de les fites és la de potenciar i difondre els 17 objectius de desenvolupament sostenible de cara al 2030 perquè, consideren, que cal seguir apostant i pensant en un món que s'ha de desenvolupar, diuen, globalment per aconseguir una vida digne per a tothom.

Encara que prop d'una quarantena d'entitats, associacions i partits polítics conformen el Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència s'alerta que cal un relleu generacional per seguir potenciant els valors com la justícia, la cooperació, la pau, el compromís i la convivència entre els joves. En definitiva, que els joves també prenguin consciència al voltant de la solidaritat i que hi hagi moviments nous perquè es repeteixin situacions, ara puntuals, com els joves mataronins formats per ajudar a diferents països a sortir de la pobresa.

La Nit de la Solidaritat tindrà una de les persones més punteres en l'àmbit de la cultura de la pau i en la trobada d'espais de resolució negociada de conflictes: Meir Margalit. A més a més de la seva conferència que rep el nom "Els Drets Humans en l'era postmoderna:  la pau a Israel-Palestina" també es projectarà el documental "Dones construint la Pau a Israel-Palestina" i s'aprofitarà la ocasió per fer una recollida d'aliments (oli, tomàquet fregit i cacau en pols) en suport a la campanya de Càritas Interparroquial de Mataró.