Mataró Notícies

Mataró, pendent de si Ensenyament manté les dues línies de P3 a l'escola Joan Coromines

Mataró, pendent de si Ensenyament manté les dues línies de P3 a l'escola Joan Coromines

Eli Solsona

L’ajuntament, pendent de la decisió definitiva del Departament d’Ensenyament respecte el futur d’una de les dues línies de P3 de l’escola Joan Coromines. Aquest centre de la ciutat no consta a la llista de les escoles que perdran un grup l’any que ve feta pública per la Generalitat aquest dimarts, però Ensenyament tampoc no dóna totes les garanties que es mantinguin les dues línies.

El regidor d’ensenyament, Pere Galbany, explica que el consistori no ha rebut cap notificació de la Generalitat i recorda que la planificació de l’Ajuntament no preveia el tancament de cap línia de cara al curs vinent. Galbany, a l’espera de rebre una comunicació definitiva, confia que les gestions que està fent la mateixa escola Joan Coromines serveixin perquè els Serveis Territorials d’Ensenyament finalment optin per mantenir obertes les dues línies de P3.

Pere Galbany afegeix que, encara que pel curs vinent es mantinguin els 57 grups de P3 que actualment hi ha a la ciutat, de cara a cursos posteriors sí que s’hauran de tancar línies de P3 i ampliar-ne a primer d’ESO degut a l’evolució demogràfica. Galbany apunta que, segons la planificació del consistori, el curs 2017-2018 caldran només 52 línies de P3 i, per tant, caldrà estudiar i consensuar a quines escoles es tanquen classes en un futur.

Recordem que les famílies de l’escola Joan Coromines van fer una tancada de 24 hores al centre aquest passat cap de setmana per evitar la supressió d’una de les dues línies de P3.