Mataró Notícies

Mataró instal·larà videocàmeres al carrer i una comissaria mòbil d'atenció ciutadana

Mataró instal·larà videocàmeres al carrer i una comissaria mòbil d'atenció ciutadana

Eli Solsona

Mataró preveu la instal•lació de videocàmeres de vigilància a la via pública i una oficina mòbil d’atenció ciutadana. Són algunes de les novetats del nou Pla de Seguretat Local, amb vigència fins el 2015. L’objectiu és no només millorar la seguretat, sino també millorar-ne la percepció i tenir un efecte dissuasori.

Pel que fa a les videocàmeres, es farà una anàlisi tècnica d’on s’haurien de situar i, un cop feta aquesta anàlisi, la comissió de videovigilància de Barcelona n’ha d’autoritzar la instal•lació. El cap de la policia Local, Mateo Sánchez, ha admès que Rocafonda, Cerdanyola i El Palau serien els barris on és més probable que s’hi instal•lin; i l’alcalde, Joan Mora, explica que la decisió d’instal•lar aquestes càmeres al carrer és un pas polític endavant per millorar la sensació de seguretat.

D’altra banda, aquest nou Pla de Seguretat Local també preveu adquirir una oficina mòbil d’atenció ciutadana per a la Policia Local. Serà una furgoneta equipada com si fos una comissaria mòbil que s’instal•larà en els punts que es requereixi a cada moment, com per exemple a la platja a l’estiu, o als mercats itinerants els dissabtes. L’objectiu és acostar-se al ciutadà, a banda de tenir un efecte dissuasori.

Precisament també amb la voluntat de millorar la sensació de seguretat als barris, també s’elaborarà un pla de seguretat específic per a cada veral i per respondre especialment a les necessitats existents en els mesos d’estiu. Una altra de les accions que es duran a terme és la revisió de l’ordenança de civisme per promoure més el respecte a la convivència. Núria Calpe, regidora de Via Pública.

Aquest Nou Pla de Seguretat s’ha elaborat entre tots els agents implicats: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i els serveis municipals competents. Josep Maria Cavallé, inspector cap dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de Mataró; i Félix Riesco és l’inspector cap de la comissaria Mataró-Granollers del Cos Nacional de Policia.