Mataró Notícies

Mataró compra en un any cinc pisos per llogar-los a famílies vulnerables

Mataró compra en un any cinc pisos per llogar-los a famílies vulnerables

Betty Doñate

L’Ajuntament ha comprat l’últim any cinc habitatges per poder-los llogar a un preu assequible a famílies necessitades de Mataró. La majoria dels adjudicataris són mataronins que no poden pagar un lloguer a preu de mercat, perquè tenen problemes econòmics o familiars greus i que reben atenció i seguiment per part de la Regidoria de Benestar Social. De fet, les persones que ja han accedit als pisos s’han compromès a fer un itinerari d’inserció social i laboral per millorar la seva situació.

L’any passat, el consistori va comprar quatre habitatges procedents d’execució hipotecària o dació en pagament a través del dret de tanteig i retracte. Els va rehabilitar i després els va llogar a persones que s’havien quedat sense feina o que s’havien separat i que havien de mantenir la família – de vegades nombrosa- i pagar un lloguer.

La regidora de Benestar Social i Habitatge, Isabel Martínez, ha explicat que l’objectiu és que Mataró pugui tenir un parc d’habitatges públics prou "potent" per ajudar les famílies que més ho necessiten.  

El cas de la Meritxell, separada amb dues filles

Un d’aquests pisos adquirits l’any passat pel consistori es troba al barri de Rocafonda. Comprar-lo va costar-li a l’Ajuntament 40.000 euros i rehabilitar-lo, 6.000. Des de fa dues setmanes, hi viu la Meritxell, una dona de 37 anys, separada i mare de dues filles, que ha estat a punt de ser desnonada perquè feia un any que no podia pagar-se un lloguer a Cerdanyola. Ara el que paga de lloguer no arriba a 230 euros. La Meritxell té l’ajut del PIRMI, la renda mínima d’inserció, des de fa uns mesos. Però ara el que es proposa és trobar feina com abans millor. En qualsevol cas, està molt agraïda a l’Ajuntament.

L’any passat el consistori va disposar de 180.000 euros per comprar quatre pisos i rehabilitar-los. En aquesta xifra s’inclou un ajut de la Diputació de Barcelona de 30.000 euros. Per aquest any, hi ha previst el mateix pressupost i la mateixa ajuda, que ja ha demanat. De moment, ha comprat un pis i té tramitada la compra d’un altre. Tots dos habitatges també hauran ser rehabilitats.