Mataró Notícies

Mataró celebra per primera vegada el Dia Internacional contra la Homofòbia, la transfòbia i la bifòbia

Mataró celebra per primera vegada el Dia Internacional contra la Homofòbia, la transfòbia i la bifòbia

Marc Rodriguez Sedano

Primera celebració aquest any del Dia Internacional contra la Homofòbia, la transfòbia i la bifòbia amb una conferència impartida pel psicòleg Lucas Platero que tractarà l’Assetjament contra el col·lectiu LGTBI en entorns educatius. Platero explica que cada vegada la política local està més conscienciada, però encara queda feina per fer. El ponent insisteix en què cal anar a l’arrel del problema i el més important és sensibilitzar l’entorn educatiu, perquè és a l’escola on es genera la consciència social i cultural. Segons Platero, aquesta és la manera més efectiva de tractar la discriminació i serà l’eix central de la conferència.

Platero és llicenciat en psicologia, investigador i activista dels drets del col·lectiu de persones homosexuals,  bisexuals i transsexuals. També és professor universitari en programes de gènere i igualtat i creu que és important que les ciutats s’impliquin en totes aquestes qüestions. D’una banda, perquè donen suport a tots els col·lectius socials i, de l’altra, perquè aconseguir crear debat i que la discriminació guanyi visibilitat és clau per evolucionar.

La conferència acabarà amb un monòleg titulat ‘Albert /Berta’ que representarà l’actriu Marta Hernàndez, del col·lectiu de teatre TeDebat.  Tot plegat, al Centre Cívic de Pla d’en Boet a partir de les sis de la tarda.

A banda d’aquesta conferència, dimarts s’inaugurarà al mateix Centre Cívic una exposició artística de persones que formen part del col·lectiu LGTBI.