Mataró Notícies

Mataró aprova per una àmplia majoria el mapa escolar que vol la ciutat pels propers 5 anys

Mataró aprova per una àmplia majoria el mapa escolar que vol la ciutat pels propers 5 anys

Elisabet Solsona

El document de Planificació Escolar, que tindrà vigència fins el 2022, reitera reclamacions que ja s’havien fet en documents anteriors: rebaixar la ràtio a 20, mantenir línies o reconvertir-les en nous projectes, obrir la segona línia a l’Angeleta Ferrer, nous edificis per a les escoles Joan Coromines i Germanes Bertomeu, posar en marxa instituts-escola; un nou institut i garantir el mateix tracte a l’educació pública i a la concertada, entre d’altres propostes. El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, explica que aquest document de planificació escolar s’aprova “per tenir el màxim suport polític possible” a l’hora de negociar amb la Generalitat –és qui té les competències-; “per renovar i donar impuls a les escoles que corren el risc de desaparèixer”; i perquè “hi ha la voluntat de planificar i no improvisar”.

Totes les formacions excepte la CUP i ICV-EUiA van donar suport a aquesta proposta. Des dels bancs de l’oposició es qualifica el document de “valent” i “realista” i es fa una crida al consens amb la comunitat educativa. Tot i això, també s’alerta que si Serveis Territorials no pren consciència de les necessitats de la ciutat, no servirà per a res, ja que aquestes peticions ja s’havien fet anteriorment. Escoltem Francesc Teixidó d’ERC-MÉS, Juan Carlos Ferrando de C’s, Sarai Martínez de Volem, José Manuel López del PP i Mònica Lora de PxC.

CUP i ICV-EUiA no hi van donar suport. La regidora de la CUP, Carme Polvillo, va optar per l’abstenció perquè hi ha aspectes de la planificació que “grinyolen” i Esteve Martínez, d’ICV-EUiA va votar-hi en contra perquè entén que s’accepta “de manera vergonyant” que se segueixin tancant línies de P3.

El director general de centres públics, Lluís Baulenas, va fer saber al regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell i a l’alcalde, David Bote, que Ensenyament acceptava la creació d’un institut escola al barri de Cerdanyola (el de Rocafonda haurà d'esperar), però no pel proper curs escolar.