Mataró Notícies

m1tv es queda amb la meitat de la plantilla

m1tv es queda amb la meitat de la plantilla

Eli Solsona

El Consorci Digital Mataró-Maresme no renova el contracte amb la productora Lavínia i m1tv es queda amb la meitat de la plantilla. La televisió pública de Mataró i el Maresme prescindeix de vuit treballadors i es queda amb nou empleats, només tres dels quals treballen en l’àmbit dels continguts.

El contracte amb Lavínia, d’obra i servei, finalitzava avui -31 de gener- i el Consorci que gestiona la televisió pública ha optat per no convocar concurs ni tampoc renovar la concessió a Lavínia. Aquesta mateixa tarda s’ha comunicat als 8 treballadors que no se’ls renovava el contracte. Aquesta productora aportava vuit persones -4 periodistes, 1 productor, 1 grafista, 1 realitzador i 1 tècnic- que permetien fer un treball diari en la gestió tècnica i en els continguts periodístics d’àmbit comarcal.

La no renovació de la productora arriba una setmana després de la dimissió del director-gerent del consorci, Joan Catà. En paraules als micròfons de Mataró Ràdio, Catà justificava la seva marxa per un “canvi d’etapa” en el rumb de la televisió. Segons el periodista aquesta nova etapa requereix altres persones al capdavant. De moment no ha transcendit encara qui serà el nou director d’m1tv.

Aquest 2012 es rebaixarà un 30% l’aportació que fan els municipis que formen part del Consorci Digital Mataró-Maresme, que gestiona la televisió. Actualment formen part del Consorci els ajuntaments de Mataró, Alella i Caldes d’Estrac. El Masnou, Cabrera, Vilassar de Dalt i Tiana també han mostrat la seva voluntat d’abandonar el projecte.
 

Etiquetes: