Mataró Notícies

Lluitar contra el consum d'alcohol i drogues en joves, prioritat de la Diputació

Lluitar contra el consum d'alcohol i drogues en joves, prioritat de la Diputació

Marc Rodriguez Sedano

La Diputació de Barcelona ha presentat el seu programa d’atenció a les persones en àmbits de Benestar Social, Salut Pública i Igualtat. Diferents propostes entre les que destaca una prova pilot per millorar els hàbits de consum no saludables entre els joves. I és que, segons explica la diputada de Salut Púbica i Consum de la Diputació, Laura Martínez, Mataró té un dels índex més alts en consum d’alcohol i drogues entre els joves a les zones d’oci nocturn. De tota manera, cal puntualitzar que del total de joves que es reuneix a les zones d'oci nocturn els caps de setmana, només un 30% procedeix de la capital del Maresme, mentre que l'altre 70% arriba d'altres municipis de la comarca i altres ciutats de l'entorn de Barcelona. Uns números que la Diputació i l’Ajuntament volen reduir treballant conjuntament, amb un programa fet i pensat per joves, amb l’objectiu de conscienciar als adolescents sobre els riscos que pot comportar el consum d’aquestes substàncies.  

Novetats que han estat pensades per millorar les actuacions de l’any anterior, tot i que des de la Diputació de Barcelona també han destacat el bon resultat de les últimes mesures. Aquest any, destacarà l’aposta pel Servei Local de Tele-assistència, que vol aconseguir que la població major de 65 anys pugui viure de manera independent. Un servei d’atenció individualitzada les 24 hores del dia per donar resposta a emergències socials. Fins al moment, la Diputació ha aconseguit més de 6.500 usuaris a la comarca i, de cara a aquest any, espera superar els 7.000. Entre les novetats, la diputació crearà un programa d’auditories tècniques que revisarà l’estalvi energètic de més de 200 llars de la comarca per evitar situacions de vulnerabilitat. Unes mesures que ha explicat la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó.

La Diputació també treballa per evitar les violències masclistes i per elaborar protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics. Propostes que han demanat l’ajuntament de Mataró i el d’Argentona. A més, des de la Diputació també es destinaran 830.000 euros a cuidar la seguretat i salubritat de les platges maresmenques.