Mataró Notícies

L'Ajuntament insta a la Granja Escola "Casa Nostra" a suspendre l'activitat per falta de llicències

L'Ajuntament insta a la Granja Escola "Casa Nostra" a suspendre l'activitat per falta de llicències

Marc Rodriguez Sedano

L’Ajuntament vol que la Granja Escola ‘Casa Nostra’ suspengui l’activitat que du a terme sense llicència i paralitzi les obres i edificacions no autoritzades a la finca. És per això que el consistori té dos expedients disciplinaris oberts contra el centre. Perquè, segons explica la regidora d’Urbanisme, Núria Calpe, la Granja Escola ‘Casa Nostra’ no pot impartir una educació reglada en sòl no urbanitzable, així que la única opció en cas de voler mantenir el servei, ara per ara, és traslladar l’escola a sòl rural urbanitzable. Calpe afegeix que l’Ajuntament no pot autoritzar activitats que van en contra  de la normativa imposada per la Generalitat i és per això que han decidit tirar endavant els expedients.

Per la seva part, la directora de la Granja Escola, Maria Bellmunt, afirma que l’Ajuntament no ha gestionat bé el cas i no enten per què el consistori posa ara inconvenients administratius, si sempre han intentat anar de la mà. Bellmunt confia en què el problema es resolgui en uns mesos, tot i que, remarca, que caldrà bona voluntat per part de l’administració. Des de la direcció de ‘Casa Nostra’ lamenten la incertesa que viuen les 25 famílies de l’escola i les prop de 600 a les que donen servei, perquè a falta de tres setmanes d’acabar el curs, encara no saben què passarà al setembre. 

L’Ajuntament assegura que no ha donat l’esquena a la Granja Escola, i que el centre hauria d’haver solucionat les discrepàncies que van anar sorgint. En tot cas, si ‘Casa Nostra’ vol mantenir-se a la mateixa finca, l’Ajuntament apunta que les opcions de servei es redueixen. Segons Calpe, si la Generalitat manté els criteris actuals, la Granja Escola només podria dur a terme activitats agrícoles en l’àmbit de lleure, tot i que també haurien de tramitar la llicència adequada.

Des del consistori asseguren que, si la Granja Escola vol un canvi d’ús, intentaran tramitar la llicència el més aviat possible, però caldrà que ‘Casa Nostra’ presenti la documentació pertinent.