Mataró Notícies

L'Ajuntament contracta 83 persones gràcies a un nou pla d'ocupació

L'Ajuntament contracta 83 persones gràcies a un nou pla d'ocupació

Cristina Salad

Prop d’un centenar de persones s’ha beneficiat dels plans d’ocupació de l’Ajuntament i a partir d’avui, 30 de gener, comencen a treballar gràcies al Programa Treball i Formació. Està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu amb l’objectiu d’inserir al món laboral a persones en situació d’atur, especialment majors de 45 anys i beneficiaris del PIRMI que hagin esgotat o estiguin a punt d’esgotar la prestació, així com també s’ha prioritzat a dones amb càrregues familiars. Dels 83 contracte signats, 74 són de sis mesos i els 9 restants són contractes d’un any. D’aquests nou s’han pogut beneficiar persones majors de 55 anys que no tenen prou temps cotitzat per demanar una pensió de jubilació. Aquest matí el regidor de Treball i Educació, Miquel Angel Vadell, els ha donat la benvinguda com a treballadors de l’Ajuntament.

Les 83 persones contractades han passat una selecció en la que s’han fet entrevistes a més de 300 treballadors, aturats de llarga durada, que estan a la recerca de feina. Tots rebran una retribució de mil euros bruts mensuals, això suposa un increment respecte l’edició anterior quan van rebre 850€ al mes. Els treballadors seleccionats pertanyen a tot tipus de sectors i perfils professionals. Des de peons, paletes, lampistes a auxiliars administratius, auxiliars de biblioteques, educadors infantils, passant per delineants o dissenyadors gràfics i web. A més del contracte laboral, els vuitanta-tres seleccionats rebran 130 hores de formació professionalitzadora durant la seva jornada laboral.

La preselecció i selecció dels treballadors que s’han pogut acollir al Pla d’Ocupació s’ha portat a terme per un grup de treball format per personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.