Mataró Notícies

La SPAM alerta sobre la presència creixent de gossos potencialment perillosos als refugis

La SPAM alerta sobre la presència creixent de gossos potencialment perillosos als refugis

Anna Gual

La Societat Protectora d’Animals alerta sobre la problemàtica que representa l’alta quantitat dels anomenats  ‘gossos potencialment perillosos’ que omplen les gosseres municipals. Un tipus de gossos, que en moltes ocasions, un cop arriben als centres d’acollida, no es poden barrejar amb els altres, fet que contribueix a la ràpida saturació de les instal·lacions. A Cal Pilé, a dia d’avui, dels més de 60 gossos que hi ha, un 25% són gossos de races considerades potencialment perilloses o creuaments d’aquestes, una xifra molt elevada, que s’ha multiplicat en els últims mesos. A aquesta situació s'hi suma la dificultat per adoptar aquest tipus de gossos, degut a les llicències específiques que fan falta i la estigmatització.

Explica Silvia Serra, directora de la Protectora d'Animals, que aquests tipus de gossos, en general, no resulten perillosos per a les persones a no ser que hagin estat ensinistrats per atacar o per participar en baralles. L'important és conèixer el passat de cada cas que arriba a la protectora i així poder tractar-lo de forma específica. En aquest sentit, des de la protectora mataronina treballen conjuntament amb associacions especialitzades per tal de conèixer millor les particularitats d'aquestes races i normalitzar la seva presència en el refugi.

Aquest augment en l'entrada de gossos considerats potencialment perillosos als centres d'acollida s'està produint a tot Catalunya. Sense anar més lluny el CAAD del Maresme ha vist triplicat el nombre d'aquests tipus de gossos durant els últims mesos.