Mataró Notícies

La Plataforma per l'Educació a Mataró discrepa de la planificació escolar pel curs que ve

La Plataforma per l'Educació a Mataró discrepa de la planificació escolar pel curs que ve

Sergi Ruiz

La Plataforma per l’Educació a Mataró –la PEM- mostra la seva disconformitat amb la planificació escolar pel curs 2017-2018 a la ciutat. L’entitat reclama als Serveis Territorials que doni resposta a les peticions més consensuades a la ciutat. D’una banda reclamen una segona línia per a l’escola Angeleta Ferrer, tenint en compte la manca d’oferta pública al centre i que el nou edifici es va projectar per a dues línies. Des de la PEM també assenyalen una descompensació entre la poca demanda a P3 i la gran quantitat de demanda a secundària. Una situació que es podria resoldre, segons apunten, baixant les ràtios a P3 i apostant per crear un nou institut a la ciutat. Escoltem Joanna d’Arc Bermúdez, vocal de FAPAC Maresme-Vallès i de la PEM.

Joanna d’Arc Bermúdez assegura que és important posar en valor la innovació que Mataró ja ofereix a la primària i sobretot tenir en compte que cal donar-hi continuïtat de cara a secundaria. És per això que des de la PEM proposen apostar per instituts escoles i garantir que l’etapa de secundaria ofereixi la motivació suficient perquè els instituts no acullin només alumnes del barri en el que es troben situats, sinó del conjunt de la ciutat.

La Plataforma per l’Educació a Mataró també demana que la comunitat educativa tingui presència i vot a les Meses de Planificació juntament amb el govern municipal i l’administració educativa.