Mataró Notícies

La nova base del SEM permetrà reduir el temps d'atenció a les urgències

La nova base del SEM permetrà reduir el temps d'atenció a les urgències

Cristina Salad

La base del SEM, el Servei d’Emergències Mèdiques, ubicat a l’hospital de Mataró ha estrenat instal·lacions. Un nou equipament, situat davant de l’entrada principal de l’hospital, que permet reduir el temps d’atenció a les urgències en fins a tres minuts menys que fins ara. Fins ara, aquesta base es trobava a Urgències de l’Hospital, ubicació que endarreria el temps de reacció. Així ho ha explicat David Elvira, Director del Servei Català de la Salut, durant la inauguració de la nova base. Tal com ha explicat, en cas d’una emergència una reacció ràpida pot ser vital pel pacient a qui s’hagi d’atendre. La nova base continua comptant amb una ambulància medicalitzada que es va posar en servei el passat mes de desembre. L’integren metge, infermer i tècnic en emergències sanitàries.

El funcionament de l’equipament es basa en un model d’atenció a les emergències que busca la coordinació i la planificació de l’atenció d’urgències. Un model que busca proximitat al centre assistencial. Les obres han suposat una inversió de 100mil euros, s’ha instal·lat a la planta baixa del CAP de salut mental, un lloc poc utilitzat que s’ha condicionat per donar un major confort als professionals que hi treballen. Disposa de sala d’estar amb cuina, dos dormitoris, magatzem i lavabo.

Un total de 84 professionals sanitaris, entre metges, infermers, tècnics sanitaris i conductors integren la plantilla de la base del SEM a Mataró. A més de l’ambulància medicalitzada, la base del SEM a Mataró compta també amb cinc vehicles més bàsics. Durant el 2016 es van fer 16.000 serveis que es van atendre amb les unitats de l’hospital de Mataró, 3.000 dels quals van ser atesos amb l’ambulància medicalitzada.