Mataró Notícies

La Marató de sang compleix les expectatives i supera les tres-centes donacions

La Marató de sang compleix les expectatives i supera les tres-centes donacions

Cristina Salad

La Marató de Donació de Sang compleix les expectatives i assoleix el repte marcat al superar les 300 donacions de sang, durant les dotze hores que es van fer al Foment Mataroní. Segons dades del Banc de Sang i Teixits, 344 persones es van interessar per poder donar al llarg de tota la jornada, però no totes es van poder efectuar. Finalment van ser 305 les donacions efectives realitzades a la que era l’última marató de donació de sang d’aquest 2016 que promovia el Banc de Sang. Pel que fa a nous donants, durant la jornada d’ahir van donar sang per primera vegada 16 persones. La responsable de promoció de la Donació de Sang, Roser Vallès, es mostra molt satisfeta per la generositat dels mataronins.

Vallès explica que aquesta època de l’any és una de les més complicades de l’any, ja que el nombre de donacions baixa un 25% respecte les que tenen durant tot l’any. Les festes i les sortides per vacances fan que molts dels donants habituals no ho facin aquests dies. Les necessitats, però, tant quirúrgiques, com de tractaments per diferents patologies s’han de continuar fent. És en aquests tractaments on la sang es separa en els diferents components plaquetes (per tractaments oncològics), plasma (per grans cremats) i glòbuls vermells (per persones amb anèmia).

La d’ahir a Mataró va ser l’última gran campanya de l’any, de tota manera es pot continuar fent donació de sang als hospitals.