Mataró Notícies

La llançadora d’economia social ajudarà desenvolupar set projectes del territori

La llançadora d’economia social ajudarà desenvolupar set projectes del territori

Marc Rodriguez Sedano

La llançadora d’economia social acollirà i desenvoluparà set projectes del territori que pertanyen a diverses entitats i que, actualment es troben en fase embrionària. L’Ajuntament oferirà als emprenedors seleccionats la formació i eines necessàries per aconseguir que les seves iniciatives socials siguin un èxit. Aquest és l’objectiu de la llançadora, que aquest 2017 celebra la segona edició, i espera assolir el mateix èxit que l’any anterior. La regidora de promoció econòmica, Dolors Guillén, detalla que han seleccionat projectes que responguin a necessitats socials, però que també siguin rendibles.

De les onze entitats que es van presentar a la proposta de la llançadora, se n’han triat set. Una cooperativa agrícola que ofereix una granja escola i serveis de turisme sostenible, una agència de packs de turisme ecològic o una escola per a persones amb discapacitat són només alguns dels exemples. Segons Guillén, de moment són projectes que es troben en la fase inicial. La majoria són només idees, tot i que n’hi ha algun de més avançat.

Entitats i Ajuntament tindran ara de vuit a deu mesos per aconseguir projectes viables i exitosos. Una iniciativa que s’emmarca dins del programa per facilitar l’economia social i solidària a Mataró. De fet, Guillén assegura que cada vegada són més les empreses o idees que parteixen de base social i això, diu, els ajuda a confiar en projectes com el de la llançadora.