Mataró Notícies

La humitat i la xafogor, protagonistes de la setmana al Maresme

La humitat i la xafogor, protagonistes de la setmana al Maresme

MataróNotícies.cat

Les altes temperatures que afecten aquests dies Catalunya han portat la Generalitat a decretar l’estat d’alerta davant del que considera una onada de calor. En el cas del Maresme, s’hauria produït una entrada d’aire càlid, no una onada de calor, com es pensava. Però sí que estaríem patint igualment una sensació de molta xafogor, provocada per temperatures que estan superant els 30 graus.

El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, ha explicat a Mataró Ràdio que ni la nostra ciutat ni la resta de municipis de la comarca estan patint una onada de calor, ja que les temperatures registrades aquests dies són altes, però en cap cas anòmales, si es té en compte que falten sis dies perquè comenci l’estiu.

Segons el meteoròleg, el Maresme no està patint la calor que pot haver al Vallès Oriental, per exemple, ja que les brises marines estan provocant una humitat molt alta. Perquè hi hagi una onada de calor, el clima ha de sec, segons Serra. I al Maresme, aquests dies ha bufat una marinada de sudoest que ha provocat més humitat.

Serra ha insistit que les altes temperatures d’aquests dies són les normals per al mes de juny i ha afegit que aquest any no s’espera per res un estiu com el que vam tenir el 2003, quan va haver diferents onades de calor a tot Catalunya.