Mataró Notícies

La Fundació El Maresme homenatja els fundadors de l'entitat

La Fundació El Maresme homenatja els fundadors de l'entitat

Anna Gual

La Fundació el Maresme vol retre homenatge als primers fundadors de l'entitat, en un acte emmarcat en la celebració del seu 50è aniversari. Ho farà aquest vespre, a partir de 2/4 de 8, a la Biblioteca Antoni Comas, amb una taula rodona en que hi participaran Ángels Armegol, Vicenç Conca i Josep Bermúdez i que moderarà Jaume Calsapeu. La sessió, titulada "El Bressol de la Fundació" farà un recorregut pels seus inicis (als anys seixanta), el pas de l'entitat a Patronat i la posterior conversió a Fundació. L'entitat, com explicava a micròfons de Mataró Ràdio Lourdes Sallarès, responsable de comunicació de la Fundació, va sorgir de la necessitat d'omplir un buit. La primera pedra la van posar un grup de pares i mares que van decidir ajuntar-se per treballar plegats en pro dels drets i necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual. Una iniciativa que va sorgir de les mateixes famílies, que van decidir mobilitzar-se per canviar les coses i donar visibilitat a aquestes persones.

El primer gran servei que es va fer va ser la creació d'una escola d'educació especial. A partir d'aquí l'entitat es va anar professionalitzant i van anar sorgint noves necessitats a les que donar resposta. A dia d'avui la Fundació el Maresme ofereix un total de 16 serveis que atenen les diverses necessitats existents en el procés cap a la normalització i integració de les persones amb discapacitat intel·lectual dins la societat.

Al llarg d'aquests cinquanta anys la realitat de les persones amb discapacitat intel·letual ha canviat molt. Al Maresme, ha estat la Fundació la que ha obert camí en aquest àmbit. Ha contribuit activament a modificar el seu entorn i a integrar aquestes persones dins la societat. Encara queda però molta feina per fer, afirma Lourdes Sallarès i molts reptes de futur per complir.