Mataró Notícies

La Fundació el Maresme es constitueix com a entitat tutelar

La Fundació el Maresme es constitueix com a entitat tutelar

Anna Gual

Les famílies que ho necessitin podran sol·licitar, que quan elles faltin, la Fundació El Maresme es faci càrrec de prendre decisions i vetllar perquè el seu fill o familiar estigui ben ates. Entre els serveis que porta a terme una entitat tutelar destaquen: vetllar per la salut física i el benestar de la persona, protegir i administrar els seus bens, representar legalment a la persona o protegir la seva intimitat. Aquest servei s’ha posat en marxa aquest mateix mes de febrer com a resposta a una demanada expressada pels mateixos familiars, que buscaven una entitat propera a la que poder dipositar-hi tota la confiança. Un servei que fins ara era difícil de trobar a la comarca i obligava a les persones a anar-lo a buscar fora, explica Lourdes Sallarès, responsable de comunicació de la Fundació el Maresme.

Per altra banda, i com un dels grans projectes de futur, la Fundació projecta una Nova Llar Residencial, que hauria d’obrir les seves portes d’aquí a dos o tres anys. Per ara l’entitat ja ha efectuat la compra del local, que es troba a l’Avinguda Gatassa, mentre que està previst que el proper any es puguin començar les obres. Amb aquesta nova residència es crearan 24 places més a la comarca, que se sumaran a les més de 30 que ja hi ha. Aquest espai anirà adreçat a totes aquelles persones amb una discapacitat intel·lectual, que per circumstàncies diverses no puguin ser ateses a casa.

Amb aquest nou centre es vol ajudar a reduir també la llarga llista d’espera, que hi ha a dia d’avui per poder accedir a un centre d’aquestes característiques.