Mataró Notícies

La Fira de Pessebres i Ornaments obre el calendari del Nadal a Mataró

La Fira de Pessebres i Ornaments obre el calendari del Nadal a Mataró

Elisabet Solsona

Aquest dissabte s’inaugura a la plaça Santa Anna la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal.  Aquest any hi participen un total de 27 parades: 5 de productes alimentaris típics del Nadal i 22 amb productes nadalencs on es pot trobar tot el necessari per a la decoració nadalenca com pessebres, arbres de Nadal o ponsèties, entre molts d’altres. Un dels elements característics d’aquesta fira, considerada la segona millor de Catalunya, és l’arbre de Nadal: té 12 metres d’alçada i pesa 1800kg, i prové de tala controlada d’una finca particular acollida als Plans de Gestió Forestal de la Generalitat. L’arbre, patrocinat per Mataró Bus, es convertirà en compostatge un cop s’acabi el Nadal.

Una altra de les novetats d’enguany és la instal·lació d’una portalada d’entrada a la fira de 6 metres d’amplada per 4 metres d’amplada, inspirada en els tradicionals mercats nadalencs centre europeus. També s’ha instal·lat un escenari cobert ambientat en el Nadal on s’hi faran actuacions durant tres caps de setmana i dies festius per a tota la família. Aquestes activitats estan organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Coral de l’Escola Montserrat Solà i la Sala Cabanyes. Els actors de la Sala Cabanyes també han organitzat un “photocall” perquè tota la família es pugui fer “selfies” amb els personatges de l’obra Els Pastorets que enguany fa 100 anys de la seva primera representació.
La Fira de Nadal està organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica i estarà instal·lada a la plaça Santa Anna fins el 23 de desembre.