Mataró Notícies

La Biblioteca Popular de la Fundació Iluro serà la tercera biblioteca municipal

La Biblioteca Popular de la Fundació Iluro serà la tercera biblioteca municipal

Sergi Ruiz

La Fundació Iluro i l’Ajuntament signen un acord per a què la Biblioteca Popular passi a formar par de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Una integració que han signat aquest matí el president de la Fundació Iluro, Pere Carles, l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de cultura, Quim Fernàndez. D’aquesta manera, la Biblioteca Popular es converteix en la tercera biblioteca pública de la ciutat. Una incorporació que, a més, és l’avantsala per a què l’equipament passi a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona el 2018. Abans, però, la Fundació Iluro haurà de realitzar unes obres d’adequació de la sala a la que s’accedeix des del Carrer d’en Palau. Un acord que tant el regidor de Cultura, Quim Fernàndez, com el president de la Fundació, Pere Carles, han valorat com a molt important i que assegura el futur de la Biblioteca Popular.

Un cop la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro formi part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, l’Ajuntament assumirà les despeses de l’equipament. Un equipament que constarà d’una superfície de 1.473 metres quadrats dividits en dues plantes que la Fundació cedeix a cost zero i de manera indefinida a l’Ajuntament. Que la tercera biblioteca municipal de la ciutat no tingui cap cost de construcció per a l’Ajuntament, segons l’alcalde de Mataró, David Bote, apropa l’arribada d’una quarta biblioteca municipal al nord de Mataró, al Triangle de Molins.

Tot i que la Biblioteca Popular passi a formar part de la Xarxa Municipal, l’edifici, el Fons Antic i la Col·lecció Mataró seguirà sent propietat de la Fundació Iluro.