Mataró Notícies

Jornada de portes obertes del centre Educafriends per a joves amb Asperger

Jornada de portes obertes del centre Educafriends per a joves amb Asperger

Clara Sanchez

El BAI -Bristish American Institute- situat a la Riera de Mataró acull aquest disssbte la Jornada de portes obertes del centre Educafriends per a nois i noies amb Asperger, que començarà la seva activitat aquest proper mes de setembre. Es tracta d’una localització provisional ja que a hores d’ara s’està cercant un emplaçament definitiu per aquest centre. Un espai que pretén que els joves majors de 16 anys que tenen síndrome d’Asperger i s’han vist abocats a deixar els estudis per manca de suport a les aules ordinàries i per les dificultats en les relacions amb els companys, tinguin un lloc on poder seguir la formació al seu ritme. Fins i tot s’obre la possibilitat que després d’un temps al centre Educafriends es puguin reincorporar al circuit de formació ordinari.

Un centre que obrirà les portes a Mataró després que la mare d’un noi mataroní que pateix Asperger hagi impulsat el projecte amb el suport i guia de la Fundació Friends. Gina Muñoz ha explicat als micròfons de Mataró Ràdio que molts dels nois i noies amb Asperger es troben desplaçats a les aules ordinàries i que malgrat les seves capacitats acaben abandonant els estudis. Un espai com el centre Educafriends els atorga la confiança necessària per poder centrar-se en els estudis. I aquest és un servei que fins al moment només es podia trobar a Barcelona i Castelldefels i del qual hi ha necessitat no només a Mataró sinó al conjunt de la comarca.

La jornada de portes obertes donarà a conèixer amb detall el sistema d’Educafriends que ofereix la possibilitat d’obtenir a les seves aules titulacions a distància d’institucions públiques amb un seguiment continu de l’alumne per part dels psicòlegs –tutors i comunicació constant amb les famílies. La jornada de portes obertes donarà el tret de sortida a les 11 del matí al BAI -Bristish American Institute- situat a la Riera número 22 de Mataró.