Mataró Notícies

Investigaran a Mataró l'efecte de l'activitat física en el cervell

Foto: Projecte MoviMent

Investigaran a Mataró l'efecte de l'activitat física en el cervell

MataróNotícies.cat

Arriba a Mataró el Projecte MoviMent, un estudi de recerca i promoció de la salut de les persones adultes, que estan desenvolupant investigadors de diverses organitzacions de referència i que iniciaran a la capital del Maresme a partir del proper mes de setembre. Aquest projecte busca els efectes beneficiosos de l'exercici físic i l'entrenament de les funcions cognitives com la memòria, el raonament o l'atenció en la salut i el cervell dels adults.

D'aquesta manera, l'objectiu del Projecte MoviMent és determinar quins canvis positius es produeixen en el cervell quan s'entrenen el cos i la ment i aconseguir observar si una intervenció basada en la combinació d'aquestes activitats pot contribuir a la prevenció i millora del deteriorament cognitiu, la demència i la qualitat de vida. Els detalls, els ha explicat a Mataró Radio Noemí Lamonja, investigadora de la Universitat de Barcelona i membre de l’equip que treballarà a Mataró.

El Projecte Moviment és una investigació coordinada per l'Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària Jordi Gol, en la que hi participen també l'Institut Català de la Salut, l'Institut Guttmann, l'Hospital Germans Trias i Pujol i la Universitat de Barcelona. Pere Duran, coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca Metropolitana Nord de l’IDIAP Jordi Gol, ha explicat que gràcies a la unió d’aquestes entitats es podrà fer un treball de recerca que aportarà dades sobre com l’exercici tant físic com cognitiu pot endarrerir l’envelliment cerebral.

L'estudi, que ja s'ha dut a terme a Santa Coloma de Gramenet, busca a Mataró unes 140 persones d'entre 50 i 70 anys sanes i que no realitzin cap activitat física de manera regular, i que de forma voluntària vulguin sotmetre's durant tres mesos a un programa d'entrenament físic i cognitiu de cinc sessions setmanals de 45 minuts que es poden fer de manera individual o juntament amb els investigadors.

Les persones que vulguin participar poden trobar més informació a la pàgina web del projecte: projectemovimentblog.wordpress.com.