Mataró Notícies

Finalitza amb èxit la teràpia amb gossos per a menors

Finalitza amb èxit la teràpia amb gossos per a menors

Marc Rodriguez Sedano

Una quinzena de joves en diverses situacions de vulnerabilitat han participat en un taller d’educació assistida amb gossos. Es tracta d’adolescents d’entre 12 i 17 anys que han completat vuit sessions amb l’objectiu de millorar el seu desenvolupament personal i reforçar les habilitats socials. Una teràpia que se centra en el foment de l’autoestima i les emocions i està dirigida per dues terapeutes canines que han comptat amb l’ajuda de tres gossos. Unes sessions que, com explica el regidor de sanitat, Joan Vinzo, han servit per reafirmar que treballar amb gossos permet als joves comunicar-se millor i crear un vincle positiu entre persones i animals.

A falta del balanç definitiu, la directora del projecte, impulsat per l’empresa ItCan, Elisabeth Mussull, assegura que les intervencions assistides amb gossos han estat un èxit. Diu que les evolució entre la primera classe i l’última són evidents i que la teràpia canina ha servit per a què els nens i nenes s’obrin socialment.

Les vuit sessions han durat una hora i mitja cadascuna i han estat consensuades amb el Servei de Benestar Social. La regidora responsable de l’àrea, Isabel Martínez, també creu que la teràpia canina ha ajudat als joves en situacions de vulnerabilitat.

Després d’aquest projecte d’educació, l’Ajuntament no descarta incorporar gossos en noves teràpies. Hi ha evidències científiques que reforcen les sessions amb animals i, de fet, gràcies als resultats tan positius que tenen, són cada vegada més els gossos que ja treballen amb infants a l’hospital de Mataró o en residències de gent gran.