Mataró Notícies

Facebook i Whatsapp, "Cupidos" del segle XXI

Facebook i Whatsapp, "Cupidos" del segle XXI

Eli Solsona

Un estudi d’investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya assegura que les parelles utilitzen diferents canals de comunicació depenent de l'estat de la relació i del que s'hagin de dir. Així doncs, si per lligar utilitzen el whatsapp o el facebook, a l’hora de deixar estar una relació consideren que fer-ho per aquests canals és de covards i prefereixen fer-ho en persona.

L’aparició de les xarxes socials ha modificat la manera de relacionar-nos amb la família, però sobretot amb els amics i amb la parella. Al món de la faràndula hi trobem exemples com Shakira i Gerard Piqué, que van oficialitzar la seva relació a través del twitter. Però en un àmbit més terrenal, a la vida quotidiana és molt habitual veure els més joves enganxats al mòbil teclejant sense parar. I és que, en molts casos, eines com el facebook o sistemes de missatgeria instantània al mòbil com el whatsapp han permès als més tímids acostar-se a aquella persona a qui mai haurien gosat dir-li res per vergonya, i també han permès als més atrevits, ser-ho més encara. I és que ara entre els adolescents és més freqüent demanar el facebook que no el telèfon. Precisament per aquests motius, hi ha unanimitat entre els joves a l’hora d’assegurar que el facebook i el whatsapp són eines molt útils a l’hora de lligar.

Tots els joves enquestats per Mataró Ràdio reconeixen haver fet servir les xarxes socials o diferents sistemes de xat per lligar però... a l’hora de posar el punt i final a una relació també els fan servir? Segons un estudi d’investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya, les parelles utilitzen diferents canals de comunicació depenent de l'estat de la relació i del que s'hagin de dir. Així doncs, si per lligar utilitzen el whatsapp o el facebook, a l’hora de deixar estar una relació consideren que fer-ho per aquests canals és de covards i prefereixen fer-ho en persona.

Els no tan joves, i que han conegut altres maneres de lligar prèvies a l’aparició del facebook o el whatsapp, segueixen preferint fer-ho “a l’antiga”: conèixer una persona, demanar-li el telèfon, trucar-la per quedar, convidar-la a sopar... En definitiva, tot i que comprenen que els més joves optin per les xarxes socials o sistemes de missatgeria instantània, prefereixen lligar seguint el mètode tradicional: que la relació sigui, des d’un principi, real i no virtual.

Sigui com sigui, les xarxes socials han obert un nou ventall d’opcions per lligar i conèixer gent, i donen la possibilitat d’estar permanentment en contacte amb l’altra persona. Això sí, joves i no tan joves tenen molt clar que, per molt que el món virtual pugui ajudar a l’hora de coquetejar, mai no podrà substituir una relació real.