Mataró Notícies

Es tanquen en una oficina del BBVA per reclamar l'aturada definitiva d'un desnonament

Es tanquen en una oficina del BBVA per reclamar l'aturada definitiva d'un desnonament

Eli Solsona

Representants dels iaioflautes i de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han irromput a l’oficina del BBVA de la Riera per reclamar l’aturada definitiva d’un desnonament previst pel proper mes de gener. Es tracta del desnonament d’una família d’invidents que ja s’havia aconseguit aturar dues vegades.

Els manifestants han explicat que el banc els ha garantit que no es farà fora de casa aquesta família, decisió que els ha satisfet, però no els han facilitat el document signat que reclamaven, motiu pel qual han decidit quedar-se tancats dins l’oficina, tal i com explicava la propietària de l’immoble, Dolors Carmona, i també el portaveu de la PAH, Sebastián Tenés.

Mentre aquesta quinzena de manifestants decidien quedar-se tancats dins l’oficina i reclamaven ser atesos per un responsable per aconseguir el document signat, els empleats de l’entitat intentaven fer-los entendre que no hi havia cap persona a l’oficina autoritzada per signar el document, i que havien de dirigir-se a l’oficina on s’havia contractat la hipoteca, a Pau Picasso, on se’ls atendria.

Davant de la sucursal, a la Riera, una cinquantena de manifestants donaven suport als afectats i eren informats puntualment de l’evolució de les negociacions.

Abans d’arribar a aquesta entitat, una cinquantena de persones s’han concentrat a la plaça Santa Anna i han intentat entrar a l’oficina que el BBVA té al Camí Ral. En aquest cas, però, no ho han aconseguit perquè els empleats han tancat la porta des de l’interior de l’oficina per evitar l’entrada dels manifestants.