Mataró Notícies

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa "Tu x tu" per conscienciar la gent gran dels riscos d'internet

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa "Tu x tu" per conscienciar la gent gran dels riscos d'internet

Clara Sanchez

Els Mossos d’Esquadra de Mataró estan desenvolupant un projecte pioner per minimitzar la vulnerabilitat de gent gran quan s’exposen a internet. De moment es tracta d’una prova pilot que el cos policial esta portant a terme a un dels casals d’avis de la ciutat i porta per títol “Tu x tu”. La idea és dotar de coneixement en l’àmbit de la seguretat a internet a persones grans que s’interessen per les noves tecnologies i que aquestes puguin traslladar aquesta informació als seus iguals.

Des del cos dels Mossos d’Esquadra de Mataró fa 9 anys que treballen amb joves per posar-los en alerta sobre els possibles perills que hi ha a internet. Amb la incorporació, cada cop més, de la gent gran a la xarxa, el cos policial ha detectat la necessitat de reforçar la informació en aquesta franja d’edat, sobretot davant de possibles estafes. La prova pilot s’ha portat a terme a un casal de Mataró i ja es treballa per exportar l’experiència a un altre centre.

El projecte Internet Segura Tu x tu ja fa anys que està en marxa aplicat especialment a la franja d’edat que fins al moment es considerava més vulnerable als perills d’internet, la gent jove. Per això els Mossos d’Esquadra fan xerrades preventives als instituts de la ciutat.