Mataró Notícies

El TCM preveu que la mobilitat internacional dels estudiants augmenti un 30% el curs que ve

El TCM preveu que la mobilitat internacional dels estudiants augmenti un 30% el curs que ve

Elisabet Solsona

El TecnoCampus obre la convocatòria per demanar una plaça per anar a estudiar a l’estranger el curs que ve. Per a la convocatòria de mobilitat internacional del curs 2017-2018, els estudiants podran escollir entre prop de 65 universitats dins del programa de mobilitat europeu Erasmus+, 13 universitats dins del programa de mobilitat espanyol SICUE i 13 universitats de la resta del món. I és que el TecnoCampus, apunta la responsable d'internacional i carreres professionals, Maite Viudes, té convenis amb universitats no només de la resta d’Europa, sino d’arreu del món, per potenciar la internacionalització dels seus estudiants.

Pel que fa als tipus de mobilitat, l’estudiant té l’opció de participar en el programa Erasmus+, a països de la Unió Europea, Antiga República Iugoslava de Macedònia, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Turquia; en el programa SICUE, a localitats dins d’Espanya; en el programa Study Abroad, a Estats Units, Canadà o Austràlia; o escollir entre una de les universitats a països de la resta del món amb les quals el TecnoCampus té signat un conveni bilateral. Viudes explica que aquest 2017-2018 un total de 65 estudiants han marxat a l’estranger, són un 25% més que el curs anterior, i les previsions és que augmenti un 30% més de cara al curs que ve.

Els principals requisits per marxar a l’estranger són estar matriculat al TecnoCampus el curs 2017-2018, tenir el primer curs superat i acreditar el coneixement de la llengua de docència de la universitat de destinació. Viudes, però, recomana marxar a tercer o a quart. En relació als criteris de selecció, es valora la nota mitjana de l’expedient acadèmic i el nivell d’idioma de la llengua de docència del país de destinació, acreditat amb un certificat oficial. L’estudiant pot accedir a les beques del programa Erasmus+, pensades per potenciar la mobilitat internacional entre els estudiants universitaris, a més d’altres beques de caràcter públic. Per als estudiants que participen en el programa Study Abroad o a través de convenis bilaterals, el Banc Sabadell ofereix als estudiants la possibilitat d’acollir-se al programa beques “On The Move”. El període per demanar una plaça és del 4 al 12 de febrer, i la sol·licitud es realitza de manera online a través de l’eCampus.