Mataró Notícies

El PSC vol seguir governant amb CiU però no "entén" que no vulguessin fer-se la foto amb C's ni PP

El PSC vol seguir governant amb CiU però no "entén" que no vulguessin fer-se la foto amb C's ni PP

Sergi Ruiz

La voluntat del PSC de Mataró és seguir amb el pacte de govern amb CiU, encara que no entén el seu posicionament amb els pactes d’aprovació del pressupost. Així s’ha pronunciat la portaveu dels socialistes a Mataró, Núria Moreno, durant la roda de premsa de valoració del pressupost i el PAM aprovats dijous passat. Un pressupost aprovat amb els vots favorables del govern, Ciutadans i Partit Popular (i les abstencions d’ERC-MES i Volem). Uns pactes amb C’s i PP en què no hi va assistir a la seva signatura cap membre del grup municipal de CiU. En aquest sentit, Moreno ha assegurat que respecten la decisió dels seus socis de govern, però no la comprenen. El que desconcerta als socialistes, segons la seva portaveu, és que ara "no vulguin fer-se la fotografia de l’acord, quan al 2011 el govern de Joan Mora va pactar amb els populars en un acord menys transparent que els actuals".

Respecte a les crítiques d'alguns partits de l’oposició d’un viratge cap a la dreta del partit dels socialistes, crítiques que es van poder sentir durant el ple d’aprovació del pressupost, Moreno entén que sempre hi haurà partits d’esquerres que creguin que les polítiques socials que duen a terme són "insuficients". Tot i això, ha defensat que el pressupost és el màxim de social que els permet el límit pressupostari. A més ha demanat racionalitat i ha recordat que el pressupost també ha de respondre a necessitats de promoció o impuls econòmic.

Recordem que el pressupost aprovat dijous durant el ple extraordinari és de 134M d’euros (un 7% més que el 2016) en el cas del consistori, i fins als 166,15M (un 9,09% més) si hi sumem les empreses públiques. D’aquests diners, el govern preveu destinar un total de 17,8M d'euros a inversions. De fet, aquest és el primer pla d’inversions que té la ciutat en els últims cinc anys.