Mataró Notícies

El grup Canteca de Macao versiona el "Jo sóc com tu" de la cinquena edició de les Dissantes

El grup Canteca de Macao versiona el "Jo sóc com tu" de la cinquena edició de les Dissantes

Cristina Salad

‘Canteca de Macao’ és el grup que fa aquest any la versió del “Jo sóc com tu”. Amb ells la Fundació Maresme celebra cinc anys d’aquesta iniciativa que ha servit per visibilitzar als usuaris de l’entitat i a les persones amb discapacitat. La formació madrilenya recupera, a la seva versió d’aquest tema icònic del Projecte Santi, l’essència del que van ser les Dissantes en un inici. Les Dissantes es faran el 22 de juliol, al parc vell. Javi Àvila, responsable del Projecte Santi, apunta que la cançó d'aquest 2017 recupera l'estil de la primera edició que va fer D'Callaos. Per la seva banda, el gerent de la Fundació, Albert Vidal, ha remarcat que les Dissantes han estat un punt d’inflexió per la Fundació Maresme que els ha dotat de més autoestima i també per la ciutat que s’ha sensibilitzat més amb el fet diferencial d’aquest col·lectiu.

Com ja va passar l’any 2016 amb els Catarres, l’actuació d’aquest any també serà una de les últimes d’aquesta formació que s’acomiada dels escenaris després de 14 anys de carrera musical. La diferència d’altres anys és que la cançó d’en Santi d’aquest 2017 manté la tornada en català, tot i que és en castellà. Apunta Javi Àvila que la Fundació Maresme abandera la diversitat i la diferència i això es demostra també en què no sigui un problema que el “Jo sóc com tu” d’aquest any sigui en castellà. Pel que fa al canvi d'ubicació dels concerts, Albert Vidal explica que és l'entitat qui opta per un espai més reduit que els permet més control de l'activitat.

Com en anys anteriors el flashmob es farà al Nou Parc Central mentre que la festa i els concerts de nit es traslladen al Parc Central Vell. A més de Canteca de Macao també actuaran Jo Jet i Maria Ribot, The Cabrians, Exceso i Animal.

El col·lectiu Dans Invitro és l’autor de la coreografia que es presentarà en societat aquest dissabte 3 de juny en una festa a la Plaça de l’Ajuntament.