Mataró Notícies

El govern demanarà a la Generalitat crear instituts escola a Cerdanyola i Rocafonda

El govern demanarà a la Generalitat crear instituts escola a Cerdanyola i Rocafonda

Cristina Salad

Dos instituts-escola a Cerdanyola i Rocafonda, reduir ràtios per aula a infantil i edificis nous per les escoles Joan Coromines i Germanes Bertomeu. Són les propostes del document que recull la planificació escolar pel període 2017-2022. Segons el mapa que proposa el govern municipal, la idea és convertir les escoles Tomàs Viñas (Cerdanyola) i Àngela Bransuela (Rocafonda) en instituts escola que cobreixin tota l’etapa educativa des dels 3 fins els 16 anys. L’objectiu és fer front a la demanda de places d’ESO que té i tindrà Mataró en els propers anys i evitar la instal·lació de més barracons a les escoles de la ciutat –com ja ha passat aquest curs amb els que s’han col·locat als instituts Satorras i Thos i Codina-. Miquel Àngel Vadell, regidor d’educació, planteja aquest escenari aprofitant els canvis demogràfics que s’estan produint els darrers anys, amb una reducció d’alumnes a les escoles d’infantil i primària, en sobraran fins a deu línies. La contrapartida la trobem a la ESO on pel boom de natalitat de fa uns anys es necessitarà un increment de sis línies d’educació secundària.

Un document que el govern municipal ha presentat anticipant-se a la reunió que el regidor d’educació, Miquel Angel Vadell, i l’alcalde David Bote, han de mantenir demà amb el director general de centres públics del Departarment d’Ensenyament, Lluís Baulenas. Una trobada en la que presentaran aquesta proposta. En aquest sentit, Vadell ha apuntat que la ciutat necessita una resposta clara de la Generalitat en aquesta matèria. Més quan d’aquí a un mes s’han de celebrar les jornades de portes obertes de cara a fer la preinscripció del curs 2017-2018. A la trobada també es reclamarà un nou edifici per les escoles coromines i Germanes Bertomeu.

El govern de Mataró també reclamarà una reducció de la ràtio per aula fins a arribar als 20 estudiants, però sense perdre línies de P3.