Mataró Notícies

El govern assegura que no es preveu obrir noves mesquites a Mataró

El govern assegura que no es preveu obrir noves mesquites a Mataró

Eli Solsona

L’Associació Cultural Musulmana Al-Ouahda vol traslladar la mesquita que actualment té al carrer Energia a un altre local del mateix polígon industrial de Mata-Rocafonda. Per aquest motiu, l’entitat ha demanat a l’ajuntament un informe de compatibilitat urbanística, pas previ a la sol•licitud de la llicència per saber si l’edifici reuneix les condicions necessàries per instal•lar-hi un centre de culte. El regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, ha volgut deixar clar que en cap cas s’està plantejant l’obertura d’una nova mesquita a Mataró, sino que si tirés endavant, s’estaria parlant d’un trasllat.

El govern ho ha explicat arran de la petició que va fer el PP al ple municipal. Els populars van demanar al govern a través d’una proposta de resolució que realitzés una moratòria per no concedir més llicències per obrir centres de culte a Mataró. L’executiu de Joan Mora va aconseguir que el PP ho reconvertís en un prec perquè considera que, abans de fer qualsevol moviment, cal saber si seria viable fer-ho.

Actulament a Mataró hi ha quatre mesquites: dues al polígon industrial del Pla d’en Boet, una al de Mata-Rocafonda, i una quarta a l’avinguda Jaume Recoder.
 

Etiquetes: