Mataró Notícies

El cicle de cinema "Anarquia i rebel·lia" dóna el tret de sortida als actes de l'Any Joan Peiró

El cicle de cinema "Anarquia i rebel·lia" dóna el tret de sortida als actes de l'Any Joan Peiró

Clara Sanchez

Primer acte, avui, del cicle per commemorar l'Any Joan Peiró en motiu dels 75 anys del seu afusellament. Una comissió ciutadana formada per una trentena d'entitats i organitzacions polítiques organitza al llarg d’aquest 2017 diverses activitats. La primera d’elles serà un cicle de cinema que porta per títol “Anarquisme i rebel·lia” i que pretén recuperar diverses pel·lícules, precisament per recordar la marcada vessant anarquista de Joan Peiró, que va ser membre de la CNT.

Miguel Guillén, director de la Fundació Unió de Cooperadors, explica que el cicle consta d’un total de 5 pel·lícules que es podran veure gratuïtament al Cafè de Mar cada primer divendres de mes. La primera d’elles “El pa nostre de cada dia”, un film de 1934, que es podrà veure el dia 3 de març a les 7 del vespre. La voluntat és celebrar un debat després de cada visionat i obrir la possibilitat a fer un sopar per seguir comentant la pel·lícula.

"Los edukadores", "Sacco e Vanzetti", "La sal de la tierra" i "Lucio" són al resta de títols que completen el cicle. El crític de cinema i col·laborador a diversos mitjans de comunicació, Jacint Fornols, ha participat en l’elaboració de la programació del cicle de cinema “anarquisme i rebel·lia”, emmarcada en la commemoració de l’any Peiró.

Etiquetes: