Mataró Notícies

El Cap de la Policia Local reivindica el canvi de model de la Policia de Barri

El Cap de la Policia Local reivindica el canvi de model de la Policia de Barri

Eli Solsona

El cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, ha reivindicat el canvi de model de la policia de barri durant la celebració de l’acte institucional amb motiu del dia de la Policia Local, que ha tingut lloc aquest dimarts a l'Auditori del TecnoCampus. Sánchez ha explicat que la majoria de demandes ciutadanes tenen lloc entre les 7 de la tarda i les 3 de la matinada, i que per això s’ha volgut apostar per reforçar aquest horari amb una reestructuració del servei.

Segons el cap de la Policia Local, amb aquesta modificació es podrà donar “un millor servei de proximitat a la ciutadania, posant especial atenció en les hores on més es necessita”. En el mateix sentit s’ha expressat la regidora de Via Pública, Núria Calpe, que ha agraït la predisposició del cos per avenir-se a aquest canvi fet amb la voluntat de “garantir encara més la seguretat i el benestar dels ciutadans.

Sánchez també ha manifestat la voluntat i també la necessitat d’intensificar la col•laboració entre els cossos policials. Una petició que ha recollit el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Andreu Joan Martínez, que ha explicat que la Generalitat ja està treballant en aquest sentit. També l’alcalde, Joan Mora, ha reclamat la màxima col•laboració de totes les forces de seguretat i un “plus” de paciència. Mora ha afegit que la Policia Local “ha de ser un cos tan estimat per la ciutadania com en Robafaves” i que, per aconseguir-ho, cal “donar exemple de bon comportament i de lideratge”.

Durant l’acte del Dia de la Policia Local s’han lliurat les distincions i condecoracions a agents del cos i d’altres cossos policials, així com a persones de la societat civil, que s’han distingit per la feina feta durant aquest any.