Mataró Notícies

Desestimat el recurs de CiU perquè la llicència del prostíbul fos declarada “nul•la de ple dret”

Desestimat el recurs de CiU perquè la llicència del prostíbul fos declarada “nul•la de ple dret”

Eli Solsona

El jutge desestima el recurs presentat per CiU al mandat passat contra la concessió de la llicència per obrir el macroprostíbul. El 2010, encara a l’oposició, els nacionalistes van presentar aquest recurs extraordinari de revisió perquè consideraven que la llicència era per obrir el bordell era “nul•la de ple dret”. 

CiU mantenia que aquesta llicència no havia estat atorgada correctament per l’anterior equip de govern, ja que s’havia autoritzat com a sala de festes “amb annex”, i no com a prostíbul. La regidora d’urbanisme, Montse Rodríguez, admet que CiU ha perdut el recurs però explica que el jutge “no entra en una qüestió processal ni es pronuncia sobre si la llicència està ben donada o no”, sino que “explica que no es donen els requisits necessaris d’excepcionalitat perquè el recurs pugui prosperar”.

Montse Rodríguez aclareix que aquest recurs presentat per CiU quan encara era a l’oposició pretenia ser un instrument més per aturar l’arribada del macroprostíbul a la capital del Maresme. Ha recordat que s’ha endurit la normativa per impedir la instal•lació de bordells d’aquestes característiques i que, en cas que ara algun promotor sol•licités una llicència, s’hauria de regir a la nova ordenança, molt més restrictiva que l’anterior.

L’afer dels macroprostíbuls va esclatar el febrer de 2010 quan va sortir a la llum que un promotor havia demanat dues llicències per obrir dos bordells de grans dimensions a la ciutat. L’anterior govern tripartit va suspendre les llicències per tenir marge de maniobra per elaborar un pla especial i una ordenança per limitar les dimensions que podien tenir aquest tipus d’establiments. Després, ja en aquest mandat, l’executiu de CiU va endurir encara més aquesta ordenança.