Mataró Notícies

Desallotjat un edifici del carrer Santa Marta per l'esfondrament parcial del sostre

Tram del carrer Santa Marta on s'ha produït l'esfondrament

Desallotjat un edifici del carrer Santa Marta per l'esfondrament parcial del sostre

Cristina Salad

Dos habitatges del número 4 del carrer Santa Marta han hagut de ser evacuats aquesta passada matinada com a conseqüència de l’esfondrament de 10m2 del sostre de la segona planta de l’edifici. El sinistre, que no ha produït ferides a cap dels veïns de l’immoble, ha passat poc abans de les 4h de la matinada quan part del sostre d’una habitació del segon pis ha cedit per causes que ara s’investiguen. Agents de la Policia Local s’han personat al lloc i s’ha avisat als Bombers i a un aparellador de l’Ajuntament per fer una primera inspecció. Tot plegat ha comportat l’activació del SIAU, el Sistema Intern d’Atenció d’Urgències.

Com a mesura de precaució s’ha desallotjat les cinc persones que hi havia a l’interior de les dues primeres plantes de l’edifici. Després de recollir algunes pertinences acompanyats pels bombers, els habitants dels dos primers pisos han passat la nit a casa de familiars o amics. No podran tornar a casa fins que es dictamini que l’edifici és segur.

Tot i que en un primer moment també es va desallotjar els veïns de la tercera planta, aquests sí van poder tornar a casa, ja que la zona de l’edifici on es troba aquesta planta no va quedar afectada per l’esfondrament.

Els tres pisos de l’immoble estan en règim de lloguer. Aquest matí el propietari, a través de l’administrador de la finca, ha començat els treballs de reparació del sostre esfondrat. Per la seva banda, l’Ajuntament farà un requeriment a la propietat per la reparació de la mateixa i perquè garanteixi la seguretat de l’estructura.