Mataró Notícies

Creen una polsera per trobar persones amb Alzheimer

Creen una polsera per trobar persones amb Alzheimer

Marta Gómez Castellà

Una simple polsera al canell pot ajudar a localitzar a malalts d'alzheimer perduts. Aquesta és una iniciativa impulsada pels Mossos d'Esquadra i la Federació d'Associacions de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC), que arriba a Mataró de la mà de l'AFAM. La campanya, que rep el nom "Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer" pretén donar a conèixer aquesta polsera identificativa que incorpora un codi QR i que servirà per identificar als malalts que es perdin o es desorientin. Un procés que ajuda també a aconseguir agilitat i rapidesa en la recerca d'aquestes persones per part dels Mossos,  ja que són persones que es poden desplaçar fàcilment sense ser detectats. Elena Martínez, sotscap ABP (Àrea Bàsica Policial) Mataró dels Mossos d'Esquadra.

Aquest distintiu és la polsera identificativa i la informació que inclou són precisament les dades del cuidador o la persona responsable del malalt d'Alzheimer, un telèfon de contacte i també informació d'interès com ara si és diabètic, si té possibles al·lèrgies o si necessita prendre algun medicament amb urgència. Dades que faciliten la reacció ràpida d'actuació. Escoltem Maria Angels Fradera, la presidenta de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme i l’Elena Martínez, sotscap de l’Àrea Bàsica Policial de Mataró dels Mossos d'Esquadra.

A més a més d'aquestes polseres des del cos dels Mossos d'Esquadra alerten que cal denunciar aquestes desaparicions immediatament i que cal facilitar informació com una fotografia recent, la roba que portava posada o els llocs on li agrada anar. Tota aquesta informació conjuntament amb el distintiu posat al canell del desaparegut ajudarà a acurar el dispositiu de cerca.

Cada polsera identificativa tindrà un preu de 4,50 euros i es distribuiran a Mataró i la comarca a través de l'AFAM.

Etiquetes: